dorieninargentien.reismee.nl

Tango Tango

De afgelopen weken ben ik veel te vinden geweest in de tangoschool :-)Voor beginners zijn er lessen op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag. Tango dansen is echt fantastisch om te doen. I´m hooked! Je leertniet alleen een dans, maar je leert ook goed kijken naar de je eigen houding. De tango school waar ik naar toe ga http://www.dni-tango.com/ ligt ongeveer 12 blokken lopen van mijn huis, wat ongeveer 15 minuten is. In Palermo, waar ik tot het einde van deze week woon, kun je gewoon ´s avonds over straat lopen. Na deze week woon ik meer in het centrum van de stad, in een hostel. Maar de school is nog steeds goed bereikbaar via de subte en de bus, dus kan me er niet van weerhouden om te gaan :-).

Ik heb zowel groeplessen als privelessen gevolgd om echt goed de basis door te krijgen. Ik trek mijn schouders op en zet altijd heel veel kracht met mijn armen als ik dans, maar ik begin nu door te krijgen dat je juist je juist vanuit je benen kracht moet zetten. Dansen gaat dan ook veel makkelijker en je kunt je beter concentreren op het sturen van de man. In de groepslessen begin ik nu ook beter te voelen als iemand z´n schouders optrekt..dus er is vooruitgang!

Tijdens de groeplessen leren we elke keer een draai, of een looppas. We zijn over het algemeen met zo´n 20 man. Vaak is het een evenwichtige mix van mannen en vrouwen, maar het is zelfs al voorgekomen dat er meer mannen aanwezig zijn...zeer interessante gewaarwording! Tijdens de les wissel je per liedje van partner, wat natuurlijk wel zo eerlijk is. Maar soms weet je van iemand dat ie t niet zo goed kan.En hoe je je best ook doet met tellen en advies geven (niet dat ik het altijd weet, maar soms voelt het gewoon niet goed)..het wil niet altijd lukken ;-) Wat ook wel weer hilarische taferelen oplevert....

Met de privelessen krijg je om de beurt een ´theorieles´ en een practica. In de theorieles wordt vooral gelet om houding en worden pasjes aangeleerd. In de practica dans je een uur en probeer je het geleerde toe te passen. Tijdens deze lessen krijg je iedere keer een andere leraar(es) toegewezen zodat je leert dat iedereen op een andere manier leidt. Bij de een heb je ook snellerhet gevoeldat je houding goed is dan bij de ander, maar dat zal denk ik wel beter worden als ik het zelf beterdoorkrijg. Vaak neem ik zowel een priveles en een groepsles op een middag/avond. Dat betekent dat ik rond half 6 het huis verlaat en om half 10 weer terug ben! Ik kan ook niet anders zeggen dat ik hier lekker slaap..behalve dan wanneer mn huisgenoot het nodig vind om om3 uur ´s nachts te gaan skypen en de afwas te gaan doen..

Bij DNI is het wel heel duidelijk dat ze behoorlijk afhankelijk zijn van toeristen. Er zijn wel wat argentijnen die lesvolgen, maar dat staat niet in verhouding met het aantal toeristen. Wij zijn ook degenen die willen betalen voor deprivelessen. Deze varieren per leraar (hangt van de ervaring af). De prijzen liggen tussen de 190 ARS en 100 ARS, wat ongeveer 40 resp. 20 euro is..De meesten leraren spreken ook redelijk Engels, al heb ik eigenlijk liever dat ze dat niet doenaangezien ik hierbenom Spaans te leren.

Aangezien ik net als een aantal anderen regelmatig te vinden ben in de school is het idee opgevat om naar een milonga te gaan. Een milonga is een gelegenheid waar je tango kunt dansen. Er zijn hele formele milongas waar je alleen naar toe kunt als je echt goed kunt tangodansen. Een van de jongens uit de les werd vriendelijk doch dringend verzocht van de dansvloer te gaan tijdens zo´n milonga..Maar er zijn ook zeer informele milonga avonden in de stad en daar wilden wij dus naar toe op zondag. Maar het goot die avond inclusief stevig onweer en mega hagelstenen en aangezien die milonga buiten zou zijn..gaan we waarschijnlijk deze week.

Ik heb al van meerde dames de wens gehoord voor een lesje tango als ik terug ben..dat valt natuurlijk te regelen. Maar het is natuurlijk veel leuker als daar ook wat mannen bij zijn ;-). Dus dames jullie hebben nog een maand om ze over te halen! Succes!

Ciao!

jet verhoeven

Dus Bart krijgt ook dansles van je?
Leuke verhalen schrijf je, en ook de foto's.
Nog veel plezier en veel leuke dingen.
gr. Tant Jet

Arianne

Ben benieuwd of ik Ruud zo ver krijg.....maar ga mijn best doen! ;)

Leuk verhaal weer! Altijd leuk om te lezen wat voor avonturen je weer beleeft hebt....

Nog heeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel plezier daar! En vooral veel succes met de tango en het werk wat je binnenkort gaat doen. Duurt niet lang meer toch?

Tot je volgende verhaal! Gr Arianne

Diane

Hoi Dorien,

Goed opletten met de danslessen. Dan kunnen we in Holland nog allemaal wat van je leren.

Maak veel plezier intussen.

groeten uit Markelo
van Diane - Rogier en 'kleine' Bart

Iris

Hey Dorien!

Weer een mooi verhaal en prachtige foto's ook telkens! BA ziet er geweldig uit! De stad leer je al aardig goed kennen en helemaal hooked aan de Tango. Leuk!! Fijn dat je het zo naar je zin hebt!
Hier krijgen we langzaam aan ook steeds mooier weer. Vandaag zo'n 25 zonnige graden :)

Veel plezier met de Tango! Geniet ze!

Liefs Iris
PS: leuk te horen dat het boekje goed van pas komt.

nikkie

dan zal ik snel een dans partner gaan zoeken hahaha

xxx Nikkie

eline

hey Dorien,

je hebt het naar je zin, zo te zien!
Vanavond eten we met de meiden. Incompleet zonder jou.... Maar jij hebt straks natuurlijk de tofste verhalen!
ben je al begonnen met je vrijwilligersproject/
Diviertete! Eline