dorieninargentien.reismee.nl

Hola chicos y chicas!!

Dan nu mijn eerste verhaal vanuit het warme Buenos Aires!

De vluchten zijn allemaal heel goed gegaan. Alleen ben ikmeer dan 24 uur onderweg geweest dus bij aankomst was ik redelijk gaar. Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel tijdsverschil er nu is vanwege zomer tijd. Het zal 4 of 5 uur zijn. Het weer is hier warm met een hoge luchtvochtigheid. Tot nu toe heb ik nog geen regen gehad, maar ik heb al gehoord dat als het regent de straten helemaal blank staan..

Mn reis begon op Schiphol en van daaruit ben ik naar Madrid gevlogen, om vervolgens 2 uur later in het vliegtuig naar Buenos Aires te stappen. Naast me kwam een Zwitserse jongen zittendie heb ik maar gelijk heb omgedoopt tot praatmaatje, aangezien 12 uur mijn mond houden niet echt een aantrekkelijke opties zou zijn. Gelukkig had hij ook wel zin in een praatje, dus dat maakte de reis een stuk aangenamer. En meteen een facebookvriendje erbij natuurlijk hahaha.

Ook de transfer van het vliegveld naar mijn gastfamilie was allemaal prima geregeld gelukkig, want ik had echt geen idee waar ik was. De stad is vanuit de luchtecht al zooverweldigend. Miljoenen lichtjes die reiken tot de horizon en verder.

Mijn gastgezin is heel relaxt. Barbara Cameron en haar twee zonen Valentino en Fransisco zijn heel aardig. Gelukkig kan Barbara Engels, want van Spaans leren is echt te weinig terechtgekomen thuis. Zo langzamerhand pik ik wel steeds meer Spaans op dus richting het einde van de week gaan we Spaans proberen te praten...nou ben benieuwd

Wink
. Ik kan ook gewoon vanuit hun huis internetten en mag gebruik maken van hun computer! Van het gastgezin krijg ik het ontbijt en het avondeten, wat we hier rond 21.00 doen. Opzich wel prima. Het is hier zo warm dat je toch geen honger hebt.

Ik heb mijn eigen kamer, met een mini badkamer (zie ook de foto´s). Ik heb ook nog een roomy. Hij heet Nikita, is 21 en komt uit Californië. So everything is amazing en great..haha. Ik moest even wennen aan die Amerikaanse stijl, met mijn nuchtere manier van denken. Maar prima gast. Hij studeert Spaans aan de universiteit voor een certificaat. Hij zit hier ook nog tot eind april, dus kan ik m mooi als vraagbaak gebruiken voor dingen in de buurt.

Zondag na mijn aankomst was echt een lamme dag. Ik ben behoorlijk verkouden geworden in het vliegtuig dus heb de dag vooral slapend, hangend en snuitend doorgebracht. Ik ben met Barbara nog even een de wijk in geweest voor mijn eerste orientatie, zoals de metro en de supermarkt.

Maandag ben ik gelijk begonnen met Spaanse les. Omdat we vrijdag geen les hebben ivm Pasen moeten die uren op de andere dagen worden ingehaald. Wat betekent dat ik er de eerste dag om 6 uur uit was. Uiteraard ben ik die dag verdwaald toen ik uit de metro kwam. Ik ben door meerdere mensen zeer vriendelijk in het Spaans geholpen en aan de hand van vooral hun handgebaren was ik toch nog op tijd

Laughing

Expanish is de organisatie die vanuit BA de Spaanscursus geeft en diverse excursies organiseert. De school zit midden in het centrum, dus drukte alom. We hebben maandag eerst een test gemaakt om te kijken hoeveel je wist van Spaans..na een paar woorden gelezen te hebbenheb ik de mijne maar dichtgeslagen aanzien ik er niets van kon maken

Wink
. Ik ben dus ingedeeld bij de beginners en we zitten met z´n zessen in de klas. Er zijn drie Engelsen, een Amerikaanse en een Australiër. Dus ik ben naast Spaans mijn Engels ook in rap tempo aan het verbeteren! Niet iedereen doet net als ik vier weken Spaans, dus er zal over twee weken weer een nieuwe mix komen denk ik. Het is echt leuk om te horen wat iedereen beweegt om naar BA te komen. De een is op doorreis en heeft echt even een update nodig van Spaans, de ander heeft twee weken vakantie en dacht ach laat ik eens naar BA komen voor een cursus Spaans.

De lessen zijn interactief en het huiswerk valt nu nog wel mee. Het is de basis die ik al eens heb gehad, dus het is voor mij vooral een aha erlebnis. Dat geldt voor de meesten in mijn klas, dus het tempo zit er aardig in. Argentijns Spaans is wel wat anders dan Spaans Spaans. Spaans Spaans begrijpen ze hier eigenlijk niet dus je moet je echt aanpassen aan het Argentijnse. Na de les hebben we nog een korte introductielunch gehad over de excursies en het openbaar vervoer, met empenadas (deegwaar gevuld met vlees, kaas en/of groente). Daarna ben ik met Christine (Amerikaanse) maar gelijk een busboekje bij een kiosk (een van de vele)gaan kopen aangezien het nogal een uitdaging is om die te kunnen lezen. En inderdaad..je voelt je soms toch een beetje verloren in zo´n grote stad en dan moet je bus nemen en je hebt echt geen idee waar je heen gaat en hoeveel hatles je moet zitten en of je een halte hebt gemist..Dus dat ga ik maar eens rustig in het weekend uitproberen. Ik ga naar school met de metro, dus heb verder ook niet veel te maken met de bussen. Alleen wanneer je wilt oversteken. Je moet echt om je heen blijven kijken anders lig je ergens onder. Het is de hele dag heel ergdruk in de straten. Ook rond 12 uur ´s nachts is er zeer veel verkeer dat niet netjes in banen rijdt, maar elkaar aan diverse kanten inhaald om vervolgens hard op de rem te trappen bij een rood stoplicht.

Dat heb ik zelf maandag ook al mogen ervaren toen we naar het Cultureel Theater La Bomba Tiempo gingen. (daarnaast heeft de taxichauffeur ook nog omgereden..maargoed dat krijg je als je toerist bent)Ik ben samen met Nikita en een paar van zijn studievrienden daar naar toe geweest. Het Cultureel Theater is een grote fabriekshal met daarnaast een stuk in de openlucht. Op demaandag treedt daar een drumband op die altijd speelt via improvisatie. Elke week zijn een paar gasten. Deze keer waren dat een aantal zangeressen en danseressen. Het is een heerlijke sfeer, waar iedereen uit z´n dak gaat. Ik heb mn Zumba moves wel weer goed gebruikt! Het optreden duurt ongeveer 2 uur en daarna zijn we nog naar een bruin café geweest waar er aardig wat bier doorheen is gejaagd, iets van 6 liter voor 5 personen...tja..Ik heb niets gehad aangezien ik eigenlijk nog niet helemaal beter was. Nikita en ik zijn rond 12 uur richting huis gegaan. We hebben de Avenida Santa Fe afgelopen en zo weer mooi 15 pesos taxikosten bespaard

Tongue out
. Het was ook nog zulk heerlijk weer en het is ook nog zo druk op straat dat dat ook makkelijk kan. Al met al een zeer geslaagd begin van mijn Argentijnse avontuur!

Vandaag stond er uiteraard weer Spaans op het programma, we hadden het allemaal wel wat zwaar aangezien iedereen ook naar La Bomba was geweest. Ik ben niemand tegenkomen, want het was zo druk en Nikita heeft zn bril daar al een keer in stukje vandaan gekregen dat het me niet zo´n goed idee leek om me overal langs te wurmen...

Voor wat betreft het programma voor de rest van de week:

Morgen ga ik via Exspanish een historische tour doen door de stad, zodat ik mezelf ook wat beter kan orienteren. Voor de rest zie ik het wel. Vanavond maar eens een lijstje maken, met wat ik wil gaan zien.

Ik zet vanavond denk ik een paar foto´s op de site van het huis waar ik woon.

Hasta luego!

Anoeschka

Haa Do,
Gelukkig ben je goed aangekomen! Poeh wat een lange reis... je zult wel blij zijn dat je eindelijk aangekomen bent.
Klinkt nu al als een groot avontuur! Echt super om te lezen. Heel veel succes met je spaans en met de toerist uithangen daar ;)
Kus, Anoes

Bart

Heej schaatje,

Goed om te lezen dat je het zo leuk hebt. Veel aanspraak is ook wel leuk natuurlijk en dan kun je veel doen, want eigenlijk is 2 maanden natuurlijk veel te weinig om veel te zien van Argentinie. Ik reken er wel op dat als je thuis komt mij een paar spaans argentijnse woordjes leert. En wie weet kunnen we samen dan een keer naar Argentienie op vakantie :-D

Heel veel plezier nog deze week en een dikke Kus

Anne

Heyy!
Wauw.. dat klinkt als een goed begin van je Argentijnse avontuur!
Heel veel plezier en succes met het Spaans!
Ben benieuwd naar al je verhalen!
Liefs, Anne

Annemiek

Hey Dorien!

Nou, dat klinkt helemaal top!! Super fijn dat je meteen al zoveel nieuwe mensen hebt ontmoet! Ben benieuwd naar je foto's! Veel plezier!!

Un beso, Annemiek

Moniek

Ha Dorien,

Goed om te lezen dat de heenreis goed is verlopen en je nu al een clubje mensen om je heen hebt met wie je dingen samen kunt doen/ontdekken. Ik ben benieuwd naar de foto's en de verhalen die je nog gaan komen..

Veel plezier nog!
Groetjes Moniek

Ruud en Arianne

Buenos días Do,

Wauw....je avontuur klinkt nu al super zeg! Klinkt echt als een supergave stad waar veel valt te beleven.
Ook wel heel fijn dat je al een hoop mensen hebt leren kennen daar...sta je er toch niet helemaal alleen voor zeg maar..

Nog heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel plezier daar en ben nu al benieuwd naar je vogende reisverhaal!

Adíos mon amigo!

Rudy en Arski

Roel en Maike

Heee Dorien,

Super om je verhaal zo te lezen. Klinkt echt als een groot avontuur. En hoe snel je mensen leert kennen als je er alleen voor staat.....erg leuk lijkt me dat al die verschillende mensen bij elkaar.
Succes met de spaanse lessen de komende tijd en vooral...........genieten.

Groetjes Roel en Maike

Marloes

Hee Do!

Leuk om te lezen wat je de eerste dagen hebt gedaan, klinkt als een goed begin van je avontuur!
Je hoeft je volgens mij daar niet te vervelen. En mooi dat je zumba moves kan gebruiken :P

Heel veel plezier nog en geniet ze!

Adios,
Marloes

Hermie

Hallo Dorien, we hadden elkaar al op de "andere mail" gesproken, maar nu reageer ik na alle begin drukte even op deze weblog. Fijn dat je het zo naar je zin hebt en het Spaans weer in de smiezen krijgt.
Wat het weer betreft, het is hier echt brrr. De winterjas kan nog niet in de motteballen. Geniet dus maar lekker van het Argentijnse herfstzonnetje, XXX pap en mam.

nikkie en georgette

een beetje jaloers zijn we wel hoor, heerlijk die zonnige verhalen al. Succes met de spaanse les!

xxx Nikkie en sjorsje

Henk en Willy

Hallo Dorien,
Wij hebben jouw site met belangstelling bekeken!
Erg leuk allemaal! Het weer is nu op 2e Paasdag een stuk beter geworden; het voelt nu echt als voorjaar.
Wij wensen je veel succes met de Spaanse lessen en nog veel plezier daar in de komende tijd!
Hartelijke groeten Henk en Willy.

Dorien

@henk, willy en iris. Ik heb jullie boekje al helemaal doorgelezen, allemaal erg interessant en handig om te weten!

Ellen

Heee Dorien!

Nou dat klinkt allemaal super, volgens mij heb je het wel naar je zin in BA! Las op hyves dat je, je eerste tangoles ook al hebt gehad, leuk man!!!

Heel veel plezier nog en geniet ervan! Liefs Ellen

Eline

Hola muchacha,
qué tal? ya aprendiste algo de los profesores de ExSpanish? O solo estás gozando de BA, el clima, la vida lationamericana???
Ya viajaste a otras partes de Argentina?
Aca todo bien. Odio mi tesis, pero terminaré dento de unos meses (2 o 3).

Cuidate, abrazos, Eline