dorieninargentien.reismee.nl

Tigre en Tango

Vorige week vrijdag was het er dan toch een beetje ingeslopen..vermoeidheid ;-) niet zo heel gek natuurlijk met dat ritme van mij en te weinig stilzitten. Ik ben die dag dan ook maar niet naar mijn vrijwilligerswerk geweest. Mijn buik liet heel duidelijk weten dat slaap en geen wijn even een beter idee was haha. Zaterdag voelde ik me al een stuk beter en heb ik de trein richting Tigre genomen. Tigre is een plaatsje aan de delta van de Rio de la Plata. Je kunt er via diverse manieren komen. Mijn route ging vanaf het station Ritero in BA naar Maipu en vanuit daar met een toeristentreintje richting de delta. De kosten voor een half uur in een gewone trein is maar 1,10 Ars. Voor het andere halve uur in de toeristentrein betaal je veel meer, 24Ars om precies te zien. Dat is dan wel een retourtje, maar toch. Treinen en het spoor in Argentinië zijn verre van ontwikkeld en sterk verouderd. De trein schudt nogal heen en weer omdat het spoor enigzins los ligt. Daarnaast is binnenkant van de trein hoognodig toe aan een likje verf. Of beter gezegd; hoognodig toe aan een nieuwe trein ;-). Wat nieuwere treinstellen zijn er wel, maar hier is het motto zeker nog steeds: wat rijdt dat gebruiken we. Maar je kan het ook overdrijven haha.

Voordat ik in Tigre aankwam heb ik eerst nog even San Isidro bezocht. Dit dorpje heeft mooie straatjes en is erg knus. Stommelde nog een kerk binnen tijdens een bruiloft. Heb even staan kijken, altijd leuk om te zien J. De herfst heeft zich ondertussen duidelijk ingezet in Argentinië. De kleuren van de bladeren hier zijn ook erg mooi (zie foto´s). Toch is de temperatuur is over het algemeen tussen de 16 en 20 graden. Regen heb ik in totaal denk ik 5 keer gehad, waarvan 2 stortbuien en de rest wat miser.

Tigre is echt supertoeristisch, maar het is echt supermooi. Na een lunch met echt een heerlijke pizza heb ik een boottochtje gemaakt langs de delta. De delta is zeer uitgestrekt en telt diverse rederijen en veel mooie (vakantie)woningen. We hadden een gids aan boord die diverse waarschijnlijk zeer interessante verhalen te vertellen had, maar ik kan er echt niets van verstaan omdat de moter van de boot gigantisch veel lawaai maakte haha. Dus heb me maar zitten vergapen aan alle leuke en mooi huisjes en de delta zelf. Rond 6 uur was ik weer in het hostel en ben ´s avonds richting Kristiane (een vriendin van tango) gegaan. Tot 2 uur ´s nachten zitten kletsen en daar maar blijven slapen, want ik had geen zin meer om een taxi te nemen.

De volgende dag zijn we naar het Belle Artes museum geweest, want dat is gratis op zondag. Ben niet zo´n kunstkenner, maar over het algmeen vond ik het wel mooi. Dit museum heeft vooral kunst van bekende kunstenaars van vroegere tijden als Van Gogh. Het Belle Artes heeft een dagterras waar je kunt uitkijken over de stad. Kristiane en ik vonden het ook een zeer geschikte plek om eens wat tangomoves te oefenen ;-) Totdat er een bewaker eens een kijkje kwam nemen hihi. ´s Avonds zijn we nog even naar een Milonga geweest in San Telmo. Maar het is wel duidelijk dat dit een Milonga was waarbij je je eigen partner meeneemt om te dansen. Was wel een beetje jammer, maar observeren is ook leuk!

Dat was me dus wel weer een aardig druk weekendje. Maandag, dinsdag en woensdag heb ik gewerkt bij het weeshuis, omdat ik donderdag wilde vertrekken naar Iguazu. Naar wat over en weer gemail met Expanish heb ik een reisje geboekt. Busreizen zijn voor mij niet heel ideaal, dus heb ik maar besloten te gaan vliegen. De vlucht was heel relaxt, de transfer ook en het hostel bevalt me ook zeer goed. Foto´s volgen nog. De eerste nacht sliepen we met z´n drieeen op een 12 persoonskamer. Vandaag heb ik het idee, wordt het volle bak. Over de rest van mijn tripje naar Iguazu vertel ik over een paar dagen meer.

Eerst wil ik nog even vertellen dat ik woensdagavond naar een voorstelling heb gekeken van mijn tangoschool. Club Villa Maloolm is een van de vele plekken in BA waar tangolessen worden gegeven en waar plek is om een Milonga te dansen. De avond begon om 23.00 en ik was al aardig moe vanhet werken en 3 uur tangodansen, maargoed wilde het wel graag zien dus hup in de taxi! Het was echt een superavond. Heb zelf nog wat Milonga´s gedanst. Daarvoor was wel enige overredingskracht nodig, maar heb wat mannen de dansvloer op gekregen hahaha. Het spel van het knikken van de man en dat de vrouw dan aangeeft of ze wil of niet heb ik voor deze gelegenheid maar even achterwege gelaten, want dan kom je gewoon nooit aan het dansen als beginneling! Ik heb het steeds beter naar mijn op de school. De leraren zijn echt superaardig en we hebben ondertussen een leuke club mensen tijdens de lessen. De voorstelling was een deel van hun voorstelling die ze laten zien tijdens een tour door Europa geloof ik. Wat zij laten zien is voor mij echt tango. Er zit zoveel passie is, echt geweldig om te zien! Ik heb een klein filmpje ervan. Hopelijk krijg ik het op deze site. Foto´s zal ik bijvoegen bij het mapje van de tangoschool. En dan is het natuurlijk weer zo 2 uur en moet je terug met de taxi. Heb tot nu toe eigenlijk alleen maar aardige taxi chauffeurs gehad. Zo ook deze keer. Heb gezellig met de man zitten kletsen! Altijd goed voor je Spaans :-)!

Het uploaden van foto´s gaat niet echt heel snel. Zit ondertussen alweer meer dan een uur achter de computer. Nog even dan hebben jullie weer wat leuke foto´s om te bekijken!

Ciao!

Annemiek

Hey Dorien!

Weer een leuk verhaaltje! En wat gaaf dat je nu in Iguazu bent, dat zal wel heel mooi erg zijn!! Veel foto's maken hoor!
Ik ben erg benieuwd naar je filmpje! Heb je eigenlijk ook nog foto's gemaakt van die milonga's waar je dagelijks ;) naartoe gaat? Het klinkt alsof je een nieuwe passie hebt gevonden!
Weet je al hoe en of je je verjaardag daar gaat vieren? Moet je nu nog 2 weken in het weeshuis werken?
Hier is alles goed. Geen belangrijke nieuwtjes eigenlijk.
Heel veel plezier en geniet er nog even goed van!!

Annemiek

Bart

Xje en ik ben benieuwd naar de foto's :-D